Gigi Becali a investit 15 milioane de euro într-un spital: “Totul e gratuit!” Cum arată clădirea şi ce salarii le dă medicilor. FOTO

Gigi Becali și-a deschis spital privat pentru tratarea cancerului.

Finanțatorul FCSB a investit peste 15 milioane de euro în proiect și susține că el este cel care plătește pentru tratamentele pacienților. Unitatea spitalicească se află în locul în care se aflau birourile FCSB, la Arcom.

Gigi Becali și-a deschis spital privat pentru tratarea cancerului

„Eu am făcut o clinică, bine, tot spital este, se ocupă de bolnavii de cancer. Unitatea este unde avea FCSB birourile, la Arcom. Toată clădirea este acum spital. Acolo totul este pe gratis, nu se plătește. Bine, nu e pe gratis… Se plătește, dar plătesc eu…

E un spital la care plătesc eu. Plătesc la spitalul meu cum ar veni, că nu ai voie să faci pe gratis, altfel e evaziune fiscală. Și atunci plătesc eu singur toate tratamentele. Dar le plătesc la spitalul meu”, a declarat Gigi Becali pentru site-ul cancan.ro.

Omul de afaceri a dezvăluit și ce planuri de viitor are în legătură cu unitatea spitalicească. „Am deja planul făcut. Doctorul Schmidt, din Germania, cu care am fost prezent la Spitalul de arși, este gata să revină în țară și să lucreze la acest spital.

Va fi un proiect foarte mare. Cei care au venituri mici, mă refer aici la persoanele cu salarii modeste sau pensionarii cu pensii mici, vor beneficia de gratuitate”, a mai spus Becali.

” Imunomedica – Centrul de prevenție, diagnostic și tratament Sfântul Ioan Botezătorul” e numele ales de Becali, cel care și-a pus amprenta pe aproape toți pereții de la toate etajele clădirii respective și chiar și în fiecare cabinet. Zeci de icoane tronează încă de la intrare, unde există pe masa de la recepție și un draft de broșuri religioase. Una dintre ele: “Sfântul Iacov sau despre rudenia pământească și cea spirituală”.

Becali vrea să readucă medicii români acasă

Finanțatorul FCSB a precizat că își dorește ca medicii români plecați în străinătate să se întoarcă în țară și să lucreze la spitalul lui, unde vor primi 30% din incasările pentru consultații sau intervenții chirurgicale.

Gigi Becali susţine că în această clinică vor lucra peste 50 de medici, care vor fi remuneraţi cu salarii motivante:

“Am deja planul făcut. Doctorul Schmidt, din Germania, cu care am fost prezent la Spitalul de arşi, este gata să revină în ţară şi să lucreze la acest spital. Va fi un proiect foarte mare.

Cei care au venituri mici, mă refer aici la persoanele cu salarii modeste sau pensionarii cu pensii mici, vor beneficia de gratuitate.

„Vreau, de asemenea, ca prin intermediul acestui proiect să-i readuc acasă pe medicii români care au plecat în străinătate! La fiecare consultație sau intervenție chirurgicală pe care o vor avea, un procent de 30% la sută din încasări se va întoarce direct în buzunarul lor.

Lista de prețuri pentru tratament sau fiecare analiză în parte e afișată la intrare, dar Gigi Becali susține că multora le achită el toate costurile: “Sunt oameni amărâți, care n-au bani și sunt bolnavi. Acestora le suport eu totul. Nu e gratis, în sensul că se taie o factură, iar la final de lună le achit eu”. Restul, analizele și alte costuri sunt fie decontate prin Casa de Asigurări, fie sunt suportate de pacienți.

“Nu vreau să mă mai laud cu ce am făcut. Dar am medici cărora le dau 4.000-5.000 de euro pe lună, vreau să readuc în țară doctori care au decis să plece să profeseze în străinătate. În primul rând, fiindcă sunt buni, în al doilea rând, fiindcă la ce aparatură am luat, doar medicii de top știu să lucreze cu ea“, spune Gigi Becali,

Vor exista şi medici voluntari din cadrul bisericii, însă cei angajaţi vor avea salarii consistente, pornind de la 2.000 de euro pe lună”, a precizat Becali.

About the author