Gerul năprasnic pune stăpânire pe România! Vremea se schimbă dramatic: vin temperaturi de minus 20 de grade

Meteorologii au anunțat vreme deosebit de rece, geroasă noaptea și dimineața, în următoarele zile în România. Nici ninsorile nu se opresc prea curând. Va ninge în continuare moderat cantitativ în centrul, sudul și estul țării, precum și la munte.

Gerul va mușca din țara noastră începând cu ziua de duminică, 5 februarie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între minus 6 și 1 grad Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între minus 15 și minus 4 grade Celsius, cu valori ușor mai ridicate pe litoral, spre minus 2 grade Celsius.

Vine cel mai puternic val de ger din iarna aceasta

Meteorologii avertizează că temperaturile vor ajunge și la -20 de grade Celsius în mai multe zone din țară.

„Ne pregătim pentru un val de frig ce va ține până spre finalul săptămânii viitoare însă acum dimineață la Administrația Națională de Meteorologie, am actualizat atenționările și avertizările meteorologice.

Va rămâne doar cod galben până mâine seară în partea de sud-est a țării, în jumătatea de sud a Moldovei, estul Munteniei și în Dobrogea, unde așteptăm ca vântul să sufle în continuare cu 50-70 de kilometri pe oră”, a afirmat un meteorolog al Administrației Naționale de Meteorologie.

Nici pentru săptămâna viitoare, meteorologii nu vin cu vești bune. Luni, 6 februarie, vremea se va menține rece pentru această perioadă, iar dimineața și noaptea va fi ger, îndeosebi în regiunile intracarpatice, la deal și la munte.

Cerul va fi variabil, cu înnorări în general persistente și pe arii restrânse ninsori slabe în Moldova, Dobrogea, estul Transilvaniei, precum și în Carpații Orientali, dar și în jumătatea de est a Carpaților Meridionali.

Minimele vor ajunge la minus 20 de grade Celsius

Vântul va avea intensificări în jumătatea estică a teritoriului și la munte, cu rafale în general și de peste 55 km/h, viscolind trecător ninsoarea sau spulberând zăpada. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -6 și 3 grade, iar cele minime în marea lor majoritate între -15 și -4 grade. Izolat se va forma ceață cu depunere de chiciură.

About the author