George Simion cere demisia Guvernului Ciucă după votul împotriva aderării României la Schengen: „E un eșec răsunător”

George Simion tună și fulgeră după ce Austria și Olanda au votat împotriva aderării României la spațiul Schengen.

George Simion cere demisia Guvernului Ciucă, precizând că este „un eșec răsunător pentru întreaga diplomație românească condusă de Klaus Iohannis și ministrul de Externe, Bogdan Aurescu”.

„Este un eșec al actualui Guvern de la București și al președintelui Klaus Iohannis.

Solicităm demisia întregului Cabinet Ciucă, este un eșec răsunător pentru întreaga diplomație românească condusă de Klaus Iohannis și ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

E semnul că acest Guvern nu poate livra nimic, nu poate asigura bunăstarea românilor, nu poate face pentru România ceea ce declară că fac”, a transmis George Simion.

România şi Bulgaria rămân deocamdată în afara spaţiului Schengen. Austria şi Olanda au votat împotriva aderării României şi Bulgariei la Schengen. În schimb, Croaţia a fost acceptată.

Motivul din spatele refuzului aderării României la spațiul Schengen

Austria a votat joi în Consiliul JAI împotriva admiterii României în Schengen, iar Olanda a votat împotriva admiterii Bulgariei care e cuplată cu România fiind evaluate împreună.

„Olanda nu a votat împotriva noastră, a votat doar Austria, într-un mod incalificabil. Di momentul acesta îi rog pe români şi autorităţile statului să acţioneze în consecinţă.

Doresc ca toate companiile de stat, începând cu Romgaz, Transgaz, Hidroelectrica, Electrica, şi toate companiile care au conturi la Erste şi la Raiffaisen să închidă de urgenţă conturile şi cardurile bancare.

Ceea ce a făcut Austria astăzi este o sfidare la adresa României, a bunelor relaţii ale României, iar cancelarul Karl Nehammer şi ministrul Gerhard Karner şi-au izolat ţara într-un mod incalificabil.

Au venit cu argumente false, au minţit, au afirmat că au fost în ultimii ani presiuni pe firmele Schweinhofer şi OMV. Este o minciună scruntată, nu a fost nicio presiune asupra companiilor austriece, din contră.

Au afirmat că suntem ruta Balcanilor de est, de unde ajung zeci de mii de refugiaţi în Austria. Este o minciună.

Nu au ajuns pe rutele din România decât 1.400 de refugiaţi, toţi controlabili, pe care am acceptat să-i primim înapoi.

Au afirmat că o bună parte dintre afganii şi indienii care sunt pe teritoriul Austriei au intrat prin România, le-a arptat prin cifre confirmate de Frontex că nu s-a întîmplat acest lucru. În acest moment, Austria s-a plasat împotriva intereselor României”, a spus europarlamentarul PNL Rareş Bogdan.

About the author