Doliu uriaş! A fost găsit fără suflare. Este informația tristă a zilei. Soția sa e devastată

Tragedie de nedescris în Turcia, unde mii de oameni şi-au pierdut viaţa în urma cutremurelor de luni, 6 februarie, şi a valului de clădiri prăbuşite. Printre aceştia, se numără şi un fotbalist cunoscut din această ţară. Însuşi marele Hakan Şükür a deplâns moartea subită a tânărului sportiv.

Este doliu în lumea sportului! Cutremurul devastator care a răpit atâtea vieţi în Turcia a făcut şi o victimă în rândul fotbaliştilor cunoscuţi de acolo.

Un tânăr fotbalist în vârstă de 28 de ani, portar la echipa turcă Yeni Malatyaspor, a pierit după ce blocul în care se afla s-a prăbuşit

Este vorba despre Ahmet Eyüp Türkaslan, în vârstă de 28 de ani, unul dintre portarii echipei Yeni Malatyaspor.

Fostul jucător a fost antrenat chiar de Marius Şumudică sezonul trecut. El se afla într-un bloc care s-a prăbuşit, luni dimineaţă, imediat după primul seism devastator, de 7,8 grade, care a făcut prăpăd în Turcia.

Kubra, soţia portarului, a fost salvată astăzi dintre dărâmături, însă tânărul fotbalist nu a supravieţuit prăbuşirii blocului.

„Vă rog, ajutați-mă! E sub dărâmături de 30 de ore. Nu văd niciun utilaj aici, nimeni nu poate fi scos de acolo”, plângea soţia sportivului, într-un clip postat pe reţelele de socializare.

Celebrul fost internaţional turc Hakan Şükür, în prezent exilat în SUA după un conflict cu preşedintele Erdogan, a anunţat primul decesul lui Ahmet Eyüp Türkaslan.

„Oh, dragul meu frate! Ahmet Eyüp, portarul Malatyei, a murit sub dărâmături. Dumnezeu să aibă milă de el! Mă doare când moare orice compatriot. Îmi pare atât de rău”, a scris pe Twitter fostul coleg al lui Hagi şi Gică Popescu de la Galatasaray.

Au sperat până în ultima clipă că-l vor găsi în viaţă. Oficialii clubului Yeni Malatyaspor au negat imediat informaţiile, precizând că portarul este şi acum căutat de salvatori, notează GSP.

„Se aude o voce de sub dărâmaturi, salvatorii cred că este a lui Ahmet Eyüp. A fost făcută o gaură, un picior e vizibil. Continuă căutările. Dumnezeu să ne ajute. Rezistă, Eyüp!”, a transmis şi unul dintre jucătorii echipei, atacantul Cengizhan Akgün.

Totuşi, norocul nu le-a surâs, iar antrenorul Yilmaz Vural a anunţat, marţi seară: „Ahmet al nostru s-a stins. I-au găsit corpul fără suflare. Din nefericire, s-a dus”.

În urmă cu doar câteva ore, antrenorul recunoştea în lacrimi că cei mai mulţi fotbalişti plecaseră din Malatya, pentru că primiseră două zile libere.

„Le-am dat două zile libere după partida cu Rize, cei mai mulți băieți au plecat din Malatya. Nu și Ahmet, el a rămas. Sunt devastat”, spunea Yilmaz Vural pentru jurnaliştii de la Sabah.

Un mesaj oficial a venit şi pe pagina de Twitter a echipei de fotbal turce: „Portarul nostru, Ahmet Eyüp Türkaslan, și-a pierdut viața sub dărâmături. Odihnește-te în pace. Nu vom uita o persoană minunată.

Alte nume din lumea sportului şi-a pierdut viaţa în Turcia şi Siria. Nu sunt singurii sportivi care au pierit din cauza cutremurului de luni.

Taner Kahriman, în vârstă de 25 de ani, fotbalist la echipa din liga a 5-a Kahramanmaraş Istiklalspor, şi-a pierdut şi el viaţa. La fel şi doi voleibaliști, soț și soție, Bedrettin și Betül Çakır, ambii în vârstă de 28 de ani.

Iar în Siria, ţară afectată şi ea puternic de acelaşi seism, şi-a pierdut viaţa fostul internaţional Nader Joukhadar, cu 14 selecții și 9 goluri la națională, ultima oară antrenor la echipa libaneză Salam Zgharta. Sportivul avea 45 de ani.

About the author