Doi dezvoltatori imobiliari turci au fost arestați, după ce blocurile construite de ei s-au prăbușit din cauza cutremurelor

Doi dezvoltatori imobiliari au fost arestați la Istanbul, după ce blocurile construite de ei s-au prăbușit din cauza cutremurelor care au lovit, luni, Turcia.

Mehmet Yasar Coskun, om de afaceri, care a ridicat complexul rezidenţial Renaissance Residence, a fost reţinut de poliţiştii turci pe aeroportul din Istanbul. El încerca să plece în Muntenegru, conform middleeasteye.net.

Presa turcă scrie că sute de persoane au rămas sub dărâmături. În timp ce echipele de căutare și salvare ajungeau în regiune, au fost descoperite fotografii cu reședința postate pe rețelele de socializare în 2013, în care era descrisă drept „un colţ de rai, Rönesans Rezidans” .

Cumhuryiet scrie că în complexul respectiv locuiau mai multe celebrităţi, printre care fotbaliştii Christian Atsu, Kerim Alici şi directorul sportiv Taner Savut, de la echipa Hatay Spor.

Proprietarul Renaissance Residence, un complex de apartamente distrus de cutremure în provincia Hatay din sud-estul Turciei, a fost reținut, vineri, pe un aeroport din Istanbul, în timp ce încerca să părăsească țara. Mehmet Yasar Coskun a fost oprit pe aeroportul Sabiha Gokcen, încercând să fugă în Muntenegru, a informat agenția oficială turcă Anadolu, scrie middleeasteye.net.

Arestarea a fost efectuată la ordinul procurorului-șef din districtul Gaziosmanpasa din Istanbul. Procuratura a demarat o anchetă după informaţia conform căreia Mehmet Yaşar Coşkun, constructorul „blocurilor bogaţilor”, care au fost distruse în urma cutremurului, a venit pe aeroportul din Istanbul cu o sumă mică de bani pentru a pleca în străinătate.

Coskun a încercat să fugă în Muntenegru cu o sumă mică de bani, care a fost confiscată de poliția din aeroport. El nu a fost încă acuzat oficial.

Renaissance Residence, un complex cu 12 etaje era format din 250 de apartamente și era situat în districtul Antakya din Hatay. Fusese anunțat ca un proiect de reședință de lux care respecta reglementările de construcție. Însă complexul a fost complet distrus de cutremurele de luni.

Sâmbătă, un alt dezvoltator imobiliar a fost arestat, tot la Istanbul. Antreprenorul Mehmet Ertan Akay este reprezentantul tehnic al șantierului Ayşe Mehmet Polat, care s-a prăbușit la Gaziantep în urma cutremurelor, conform informațiilor transmise de corespondentul Știrile PRO TV, Ilknur Pintilie, care se află în Turcia.

Parchetul General Gaziantep a emis un mandat de arestare pentru Mehmet Ertan Akay, antreprenorul și reprezentantul tehnic al șantierului Ayșe Mehmet Polat, care a fost distrus în urma cutremurului, și pus sub acuzația de „ucidere din culpă” și „încălcarea legislației de urbanism”, scrie agenția de presă Anadolu.

Cutremure în Turcia și Siria. Sunt peste 24.400 de morți. Salvatorii continuă să scoată oameni în viață
Oficial, sunt peste 24.400 de morți, inclusiv în Siria vecină, iar președintele Erdogan vorbește despre tragedia secolului în țara sa.

În nordul Siriei, situația este descrisă drept catastrofală de căștile albe, gruparea de apărare civilă care nu a primit niciun fel de ajutor din străinatate.

About the author