Dezvăluirea consilierului Vioricăi Dăncilă despre salarii: “E nevoie de un plan de restructurare”

Vremea bună a bugetarilor stă să apună. Fostul administrator al companiei Hidroelectrica și actualul consilier al premierului Viorica Dăncilă, Remus Borza, vorbește despre un plan de restructurare care, inevitabil, va duce la tăieri salariale. Ar putea dispărea o serie de beneficii de care angajații la stat se bucură de ceva vreme: gratuități, vouchere de vacanță și sporuri la salarii babane.

Restructurare bugetară la orizont: salariații de la stat vor fi afectați

Se revine la teoria epocii Boc, conform căreia omul gras (bugetarul) îl sufocă pe cel slab (cetățeanul care cotizează cu taxe și impozite la stat) și nu este exclus să asistăm la un nou val de tăieri salariale. Borza, condamnat în trecut pentru conflict de interese, vine acum și vorbește despre necesitatea unei reforme în sectorul bugetar, căci statul va intra în colaps dacă nu o va face.

Acesta vorbește despre multe instituții hipergonflabile și despre nevoia de a reduce multe posturi, începând cu reducerea numărului de ministere. Fostul administrator de la Hidroelectrica susține că statul are sute de mii de angajați care nu își merită banii, în timp ce în sectorul privat lucrurile nu arată bine.

Borza vrea un guvern axat pe investiții

Chiar dacă produsul intern brut s-a dublat în ultimii ani, nu același lucru se constată referitor la bugetul de stat, tot mai sufocat de anumite privilegii de care se bucură angajații statului. Evident, nu este vorba despre categoriile profesionale care merită salarii decente precum profesorii și medicii, ci despre funcționarii care mută hârtii dintr-o parte în alta.

Borza, ales pe listele ALDE în Parlamentul României, susține că doar investițiile pot asigura o economie sustenabilă, iar pentru afaceriști acesta se laudă cu un plan strict, care ar putea da roade.”Este nevoie de un plan de restructurare sever. În administrație. Este nevoie de un dialog cu totul onest cu mediul privat.

Pentru că PIB-ul s-a dublat, în ultimii șapte ani. Dar nu și bugetul16 miliarde de euro evaziune este enorm și apoi înjurăm că noi nu avem autostrăzi. Așa că toată lumea trebuie să plătească taxe”, susține Remus Borza, conform evz.ro.

 

About the author