Cutremur mare in vestul Romaniei. Oamenii s-au speriat puternic

Vestul tarii s-a zguduit din nou puternic. Un al treilea seismn de 4.1 grade s-a produs in Arad.

Panica persistă în Arad, după seria de cutremure care a început luni seară.

După seismul cu magnitudinea de 4,9 în zona au urmat 6 replici. În această seară zona a fost din nou zguduită de un nou cutremur.

Potrivit INFP, în ziua de 23.05.2023, 19:15:29 (ora României), s-a produs în BANAT, ARAD un cutremur mediu cu magnitudinea ML 4.1, la adâncimea de 15 km.

Cutremurul s-a produs la 17km SE de Arad, 43km NE de Timișoara, 72km SE de Bekescsaba, 92km N de Reșita.

Detaliile cutremurului in fotografia de mai jos

Constantin Ionescu, director INFP: “Astfel de cutremure în Arad s-au mai produs acum 200 de ani”

Directorul INFP, Constantin Ionescu, a declarat, în direct la Antena 3 CNN, că în Arad nu au mai fost astfel de cutremure de acum 200 de ani.

“Zona seismică din Arad este cunoscută ca o zonă activă din punct de vedere seismic. Ea generează cutremure de magnitudini similare cu cele de ieri, dar cutremurele se produc foarte rar şi de aceea oamenii nu cunosc că s-au mai produs cutremure şi pot să fie impacientaţi şi să se sperie

Încă patru cutremure în judeţul Arad, după cele două cu magnitudine peste 4 produse luni seară

Alte patru cutremure au avut loc în judeţul Arad, după cele două cu magnitudine peste 4 produse luni seară. De asemenea, un cutremur s-a produs şi în zona seismică Făgăraş – Câmpulung.

Potrivit datelor publicate pe site-ul INFP, cutremurele din Arad, cu magnitudine de 2, 2,4, 2 şi 2,7, au avut loc de luni de la ora 23:26 până marţi, la 5:12, la adâncimi de sub 10 km, scrie News.ro.

Un cutremur s-a produs, marţi, la ora 1:31, şi în zona seismică Făgăraş – Câmpulung, la o adâncime de 68 de km, având o magnitudine de 3,2. Un seism cu magnitudine 4,9 şi unul cu magnitudine 4,3 s-au produs, luni seară, în Crişana, judeţul Arad.

About the author

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial