Cutremur în România! S-a zguduit pământul în urmă cu puțin timp. Ce magnitudine a avut seismul

S-a cutremurat din nou pământul în România, iar magnitudinea nu e deloc neglijabilă. Epicentrul a fost localizat în Vrancea, iar cutremurul a avut magnitudinea de 3,4 pe scara Richter. Seismul a avut loc în prima jumătate de oră a zilei de luni.

Un cutremur cu magnitudinea 3,4 pe Richter s-a produs în noaptea de duminică spre luni, la ora 00:34, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, potrivit Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul s-a înregistrat la o adâncime de 140 de kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 39km V de Focșani, 66km N de Buzău, 70km E de Sfântu-Gheorghe, 83km E de Brașov, 94km S de Bacău, 95km SV de Bârlad.

Cea mai puternică mişcare tectonică din acest an, cu magnitudinea 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri, conform Agerpres.

Ultimul seism înregistrat de INFP las noi în țară a fost joi, 11 mai. Este vorba despre un cutremur înregistrat la ora 18:24:05, în Oltenia, judeţul Gorj, fiind vorba despre un seism slab cu magnitudinea ml 2.5, la adâncimea de 14km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 20km NV de Târgu Jiu, 66km S de Hunedoara, 68km NE de Drobeta-Turnu Severin, 81km S de Deva, 95km E de Reşiţa.

Seismul care s-a produs în noaptea de duminică spre luni a avut 3,7 grade şi a avut loc la o adâncime de 124 de kilometri, potrivit Institutului de Fizică a Pământului.

Cutremurul din zona seismică Vrancea de o intensitate medie şi s-a produs la ora 00:34.

Seismul a putut fi resimţit în apropierea oraşelor Focșani, Buzău, Braşov, Bacău şi Sfântul Gheorghe, Ploieşti.

În România, cea mai puternică mişcare tectonică din acest an a fost pe 14 februarie în judeţul Gorj şi a avut o magnitudine de 5,7 pe scara Richter.

About the author

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial