Cum vor reveni copii la școală și ce măsuri vor trebui să respecte

Nelu Tătaru a vorbit astăzi într-o intervenție televizată despre modul în care ar putea reveni copii la școală și care sunt măsurile pe care aceștia ar trebui să le respecte în continuare chiar și în unităție de învățământ.

Totodată el a menționat că este posibil să scăpăm de declarațiile pe proprie răspundere după data de 15 mai, dacă numărul îmbolnăvirilor va începe să scadă.

Cum vor reveni copii la școală și ce măsuri vor trebui să respecte

„O să ne uităm la cazurile de după 1 mai, apoi vom putea vorbi de relaxare. Nu ne gândim decât când vedem vârful pantei. O să avem discuții cu fiecare minister, astfel încât le vom prezenta în primul rând situația medicală.

Vom elimina declarațiile, într-o primă etapă, dacă vedem că numărul îmbolnăvirilor scade. Va rămâne mască, dar se va evita zonele aglomerate.

Totul se va face gradual. La nivelul României trebuie să vedem următoarele 2 săptămâni, apoi vom vorbi de relaxare”, a declarat Nelu Tătaru într-o intervenţie televizată la B1.

„Așa de repede cu ridicarea stării de urgență, nu cred. Trebuie să existe în șcli biocid, măscuțe”, a precizat ministrul Sănătății, referindu-se la o posibilă redeschidere a unităților de învățământ pe 15 mai.

„Carantinarea vârstnicilor nu poate exista. Gândiți-vă că o relaxare va veni și pentru ei. Dar o să ne uităm la localitățile de unde sunt.

Orice membru al corpului științific poate face propuneri, dar le analizăm. Ministerul Sănătății nu poate accepta un astfel de document”, a spus ministrul Tătaru despre planul dr. Adrian Streinu-Cercel privind izolarea bătrânilor pentru 3 luni de zile.

„Daca observam o scadere a numarului de cazuri noi timp de doua saptamani, de-abia dupa putem sa ne gandim la alte metode (de prevenire a raspandirii virusului – n.r.)”, a spus Nelu Tataru.

Decizii privind relaxarea vor veni cand vom vedea acea curba a cazurilor noi ca incepe sa scada si vom lua in functie de fiecare comunitate in parte.

Inca avem focare in expansiune, avem transmitere locala si avem motive sa fim precauti”, a spus ministrul Sanatatii.

Relaxarea va fi in functie de ore, in mod diferit pentru categoriile de varsta, si de fiecare localitate

About the author

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial