Cum sa faci inmultirea muscatelor prin butasi, in mod corect

Muscatele sunt cea mai populara floare pe care o puteti vedea peste tot.

Ingrijirea muscatelor nu este solicitanta, dar multi oameni au mari probleme cu reproducerea lor. In articolul de astazi, va vom arata cum sa multiplicati muscate si sa va bucurati de o multime de flori pe tot parcursul anului. Rezultatul te va surprinde placut.

Vei descoperi ca te vei indragosti de aceasta metoda simpla de propagare a muscatei si nu vei mai face altfel niciodata. Incercati si aceasta metoda ingenioasa.

SFATURI PENTRU REPRODUCEREA MUSCATELOR

Cu foarfece foarte ascutite, taiati butasi tineri lungi de 3-4 cm. Indepartati frunzele inferioare si subtiati frunzele superioare pentru a preveni evaporarea umezelii atat de necesare in acest moment pentru planta.

Puneti butasi de diferite soiuri in recipiente separate si etichetati-le (astfel incat sa nu se amestece nicio specie).

Lasati-le 10-15 minute pentru a permite taieturii sa se usuce putin. Intre timp, umpleti vasele cu pamant pentru flori amestecat cu ingrasamant de flori. Umeziti cu un pulverizator.

Apoi, inmuiati butasii in ghiveci. Lasati-i o perioada pana incep sa creasca radacinile, apoi mutati butasii in vase mai mari pentru a nu putrezi din cauza umiditatii excesive.

Ghivecele cu butasi sunt asezate intr-un loc cald si luminos, dar nu in lumina directa a soarelui.

Pulverizati butasii cu apa la cateva zile si udati-le din 5 in 5 zile.

Propagati muscate in sol uscat chiar si vara, chiar daca este foarte cald! Deoarece in solul umed, butasii putrezesc foarte repede.

About the author

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial