Cum poți să scapi rapid de retenția de apă și de kilogramele în plus de pe cântar?

Cum poți să scapi rapid de retenția de apă și de kilogramele în plus de pe cântar? Retenția de apă este principala cauză pentru care oamenii, în ciuda eforturilor depuse, nu scad în greutate. Din cauza retenției de apă, se simt pufoși și plini mai tot timpul…

Pe scurt despre retenția de apă

Agregarea sau fluidul în exces din zona intercelulară și în sistemul circulator este principalul motiv pentru edemul cunoscut ca retenția de apă. Această condiție duce la umflatul feței, gleznelor, picioarelor, mâinilor și afectează pe toată lumea, dar mai ales femeile însărcinate.

Pentru a preveni retenția de apă, se recomandă consumul de alimente bogate în potasiu.

Cauze

Studiile arată că principalele cauze ale retenției de apă sunt sarcina, reacția corpului la apă, menopauza și schimbările hormonale.

Principalele cauze

– Antioxidantii

– Lipsa de vitamine

– Fumul si praful

– Mancarea de tip fast food

– Afectiuni ale ficatului

– Intoleranta la anumite medicamente

– Hipotiroidism

– Deficiente nutritive

– Afectiuni ale rinichilor

– Minerale

– Lipsa de proteine

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, stomacului îi este mai greu să producă acid și de aceea alimentele consumate nu sunt digerate cum trebuie. Lucrul acesta duce la alterarea stomacului și a tractului digestiv, precum și la iritarea peretelui intestinal. În timp, peretele intestinal se poate rupe și mâncarea nedigerată ajunge la sânge.

Pentru apărare, sistemul imunitar începe să trimită agenți anti-infecție care duc la alergii cum ar fi retenția de apă. Pentru a preveni tot acest proces cu efect domino, se recomandă să eliminați din dietă ouăle și produsele lactate, factori declanșatori majori ai retenției de apă.

Sfaturi pentru a scăpa de retenția de apă

Apa : Hidratarea este crucială în prevenirea retenției de apă. În momentul în care corpul nu primește apă suficientă, el începe să stocheze lichidele, iată de ce este extrem de important să consumați cât mai multă apă în fiecare zi.

Sare ; Sarea conține foarte mult sodiu care cauzează retenția de apă. Corpul nostru are nevoie de aproximativ 2-2,5 grame de sodiu pe zi. Nu depășiți această doză și consumați cât mai multe fructe și legume proaspete.

Transpiratie ; Cu cât transpirați mai mult, cu atât sunteți mai sănătoși. Hidratați-vă suficient în fiecare zi.

Fibre ; Fibrele din alimentație curăță și elimină fluidele în exces. Pentru un aport crescut de fibre, consumați cât mai multe legume și fructe.

Peste: Peștele abundă în omega 3 care este foarte important pentru sănătatea organismului nostru.

Pepenele galben este bogat în potasiu, previne retenția de apă și echilibrează nivelul de sodiu din organism.

Cerealele conțin vitamina B6, fibre, iar nucile sunt bogate în grăsimi sănătoase.

Diureticele sunt o soluție excelentă întrucât ajută în producerea urinei, previn retenția de apă, reglează tensiunea arterială și ajută la tratarea bolilor de ficat și a bolilor de inimă. Consumate în exces, diureticele cauzează deshidratare și dezechilibre ale nivelului de sodiu și potasiu din organism.

Alimente diuretice:

– Ceaiul si cafeaua

– Ceapa

– Telina

– Pepenele rosu

– Paducelul

– Matase de porumb

A se reține că este recomandată alimentația alcătuită în proporție de 80% din legume, fructe, produse de soia, pește și cereale. Reduceți considerabil consumul de sare și evitati alimentele procesate.

About the author