Trucuri dezvăluite de parfumieri celebri
Un parfum de calitate, care are un preţ pe măsură, merită să fie utilizat în aşa fel încât să ne bucurăm cât mai mult timp de el. Un parfumier dezvăluie care sunt esenţele care se păstrează cel mai bine, dar şi cum trebuie să aplicăm parfumul pentru ca mireasma să nu dispară la scurt timp.
Un parfum bun, care ne place şi care ni se potriveşte, este greu de găsit. Însă atunci când l-am descoperit este important să ştim cum trebuie păstrat şi mai ales cum trebuie utilizat pentru a rezista cât mai mult pe parcursul zilei.
Nu este suficient să-l pulverizăm la încheieturi, cum procedează cele mai multe persoane, ori după urechi. Parfumierul Christine Luby, care a lucrat cu echipa de experţi din spatele aromelor Tom Ford, a dezvăluit câteva secrete pentru revista Into The Gloss.
„În primul rând, parfumul nu rezistă prea mult timp pe pielea uscată, nehidratată.
Tocmai de aceea, persoanele cu ten mai gras nu au nevoie să aplice parfum la fel de frecvent ca cele cu piele uscată. De aceea, aplicaţi o cremă de corp neparfumată înainte de a pulveriza parfumul.
Puteţi să folosiţi chair puţină vaselină la încheietura mâinii, înainte să aplicaţi parfumul, pentru ca mirosul să reziste mai mult“, a explicat Christine Luby.
Părul păstrează cel mai bine mirosul de parfum, nu pielea Este bine să folosiţi parfumul imediat după ce aţi făcut duş, înainte de a vă îmbrăca.
Pielea este hidratată, aburul a deschis porii, iar asta va ajuta ca parfumul să se fixeze mult mai bine şi să reziste chiar şi întreaga zi. Încă un lucru asupra căruia parfumierul atrage atenţia: părul este cel care păstrează cel mai bine mirosul de parfum, nu pielea.
Cei îngrijoraţi că parfumul ar putea să le afecteze podoaba capilară nu au de ce să-şi facă griji, asigură parfumierul, pentru că parfumul conţine o cantiate mult prea mică de alcool. Pulverizaţi parfum în aer şi lăsaţi-l să se aşeze pe păr.
De asemenea, anumite arome rezistă mai puţin decât altele, iar cel mai bine ar fi să găsiţi parfumuri potrivite din gama celor cu esenţe lemnoase, care sunt cele mai rezistente. Foarte repede se estompează mireasma lăsată de parfumurile pe bază de citrice.
În ceea ce priveşte depozitarea parfumurilor preferate, acestea nu trebuie lăsate în baie.
Căldura, lumina şi umiditatea vor afecta mult mai repede calităţile produsului şi aroma o să se estompeze considerabil.
Mult mai bine este să le păstraţi într-un loc răcoros, uscat. Specialistul Christine Luby recomandă chair să le punem sub pat, într-o cutie, eventual în ambalajul în care le-aţi cumpărat, sau într-un dulap din dormitor.
Încă un detaliu important, durabilitatea unui parfum depinde şi de cantitatea de ulei esenţial pe care o conţine, aşa că optaţi pentru cele mai bune pe care vi le puteţi permite. Astfel, apa de parfum conţine cam 15% (este şi cea mai scumpă), apa de toaletă ajunge la 8%, în timp ce apa de colonie are numai 5% ulei esenţial.
Alege intotdeauna un parfum original
Industria parfumurilor are un succes atat de mare incat exista un numar neasteptat de mare de producatori obscuri care fac replici ale parfumurilor cunoscute. Insa conditiile in care sunt produse acestea sunt indoielnice, iar un parfum fals nu numai ca nu dureaza la fel de mult pe piele, dar iti poate pune sanatatea in pericol, intrucat poate contine substante alergene sau care iti irita pielea.
Daca vrei sa fii mereu sigura ca ai ales un parfum original, cel mai bine este sa apelezi la o sursa de incredere. Noi am gasit aceste parfumuri originale, pentru care ai garantia calitatii si pe care le gasesti si la preturi extrem de avantajoase. Dupa cum observi, ai o gama variata de arome din care sa iti alegi preferata si nu va trebui sa iti faci griji ca ar putea fi fabricat in conditii nepotrivite.
„Rareori vezi reactii alergice la parfumurile care sunt fabricate cu extracte de calitate din uleiuri esentiale. Falsurile nu respecta standardele inalte de productie ale celor originale, sunt ieftine si de proasta calitate. In plus, nimeni nu poate fi tras la raspundere in cazul in care suferi o reactie alergica, deoarece aceste firme care le produc apar si dispar ca ciupercile dupa ploaie. Un parfum fals poate fi preparat si intr-o cada, iar reactiile alergice variaza de la nas infundat pana la eczeme aparute pe piele”, spune Jeannette Graf, un dermatolog din New York.
Aplica parfumul pe piele, inainte sa te imbraci
Daca te dai cu parfum inainte sa te imbraci, ai un dublu beneficiu. In primul rand, unele parfumuri pot sa pateze hainele mai delicate sau pe cele deschise la culoare. In al doilea rand, parfumul se activeaza la contactul cu temperatura corpului, asa ca va continua sa miroasa mult timp dupa ce te-ai imbracat. Acesta este si motivul pentru care acelasi parfum poate mirosi diferit pe doua persoane. Fiecare femeie are un PH unic, iar uleiurile esentiale din parfum se activeaza diferit in functie de acest factor si de temperatura, astfel incat unele note sunt puse in valoare mai bine.
Nu iti atinge incheieturile una de cealalta
O greseala pe care multe femei o fac este sa isi frece incheieturile una de alta dupa ce s-au parfumat. Acest obicei sparge moleculele din parfum si il face sa miroasa complet diferit. Metoda corecta de aplicare a parfumului este sa il tii la o distanta de 15-25 de cm de piele si sa il distribui in mod egal, apoi sa iti presezi delicat incheieturile. Astfel, aroma se va distribui uniform, iar parfumul isi va pastra mirosul original.
Hidrateaza-ti pielea inainte sa te parfumezi
Stiai ca mirosul parfumurilor dureaza mai mult pe o piele mai grasa decat pe una uscata? Este un fapt dovedit stiintific. Asadar, daca vrei ca parfumul tau sa ramana proaspat pe tot parcursul zilei, ai grija sa iti hidratezi pielea temeinic. Poti alege o lotiune de corp fara aroma, daca vrei ca aceasta sa nu influenteze in niciun fel mirosul parfumului tau.
Acestea sunt cele mai bune zone pentru aplicarea parfumului
Cand aplici un parfum, trebuie sa cauti acele puncte de puls de pe corpul tau. De aceea, se obisnuieste sa aplici parfumul pe gat, pe incheieturi, in spatele urechii, in zona umarului sau in spatele genunchiului. Astfel, el va persista mai mult si va mirosi mai intens.
Pastreaza-ti parfumul in conditii optime
Umiditatea, caldura si lumina puternica pot schimba mirosul parfumurilor, asa ca este indicat sa le depozitezi intr-un mediu uscat si racoros, departe de lumina soarelui. Cele mai bune sunt parfumurile in sticle cu spray, pentru ca astfel este mai usor sa eviti evaporarea aromei sau reactiile chimice cu aerul, care pot deteriora mirosurile.
Alege un parfum cu note de baza intense
Daca vrei ca mirosul parfumului sa dureze mult mai mult, alege un parfum cu note de baza din arome mai intense. Acestea sunt acelea al caror miros il simti si dupa mai multe ore, iar cu cat acestea sunt mai puternice, cu atat mai mult va rezista aroma. Cele mai intense note de baza sunt cele de vanilie, cele lemnoase, de patchouli, orientale sau de pin