Cum arată astăzi actorul din celebrul film ”Iisus din Nazaret”, în regia lui Franco Zeffirelli

Filmul Iisus din Nazaret, în regia lui Franco Zeffirelli, 1977, a devenit deja o adevărată tradiție de Paște, fiind difuzat în fiecare an la TV, în Săptămâna Patimilor.

Actorul a reușit atât de bine să se identifice cu Iisus Hristos, încât nu s-a putut desprinde prea ușor de imaginea Mântuitorului nici în viața reală, oamenii venerându-l și cerându-i binecuvântare și mântuială inclusiv pe rețelele de socializare.

Robert Powell , celebrul actorul din filmul ”Iisus din Nazaret”, este astăzi un om obişnuit, total schimbat de personajul din film.

Doar blândeţea atât de cunoscută a ochilor săi mai amintesc de personajul interpretat în pelicula regizată de Franco Zeffirelli.

Robert Powell, care l-a jucat pe Iisus din Nazaret pe vremea când avea 32 de ani, o vârstă apropiată de cea a Mântuitorului, având în vedere că răstignirea s-a petrecut la vârsta de 33 de ani, a împlinit 78 de ani.

Actorul și comediantul britanic este însurat cu actrița Barbara Lord (Babs Powell) din anul 1975 și au împreună doi copii, o fată.

Aşa cum era de aşteptat, şi pe Robert Powell l-a urmărit greutatea nu rolului jucat.

„Niciodată nu am încetat să spun și să repet întregii lumi încă din 1977 că eu nu sunt Iisus Hristos.

Sunt doar un actor britanic și un comedian. M-am săturat să văd poze afișate în locuri sfinte sau te miri unde. Eu doar am jucat într-un film pentru a-mi câștiga existența.

Ardeți pozele cu mine și venerați-L doar pe adevăratul Dumnezeu! Eu sunt doar un actor” – declara Robert Powell în urmă cu mai mulți ani.

Actorul a primit cu greu un rol într-un alt film, după foarte mulţi ani de la savurarea succesului cu ”Iisus din Nazaret”, peliculă realizată în 1977.

Apropiaţii susţin că filmul l-a marcat profund pe actor. Acesta a avut o perioadă în care se credea Iisus Hristos şi în care vorbea de parcă ar fi fost mereu în rolul său. ”Din cap până-n picioare eram Iisus Hristos!

A fost ceva magic.”, declara la acea vreme actorul.

Ca o ironie a sorții, dincolo de impactul impresionant pe care l-a avut la public, rolul care l-a făcut celebru în întreaga lume nu i-a adus neapărat și faima.

Dincolo de filmul Iisus din Nazaret, actorul Robert Powell nu a mai primit niciun alt rol de asemenea anvergură.

Zvonurile care au circulat de-a lungul timpului au purtat explicația că niciun alt producător de film nu l-a putut vedea în alt rol decât Iisus.

Ultimul film în care ”a jucat” Robert Powell a fost „The Bible/ Biblia”, apărut în 2013. Aici, el a fost narator în cadrul documentarului.

„Înainte de a începe acest film, nu aveam nici cel mai mic interes pentru religie și nicio părere despre Iisus Hristos. Acum cred în Hristos și în divinitatea Lui, chiar dacă nu merg constant la Biserică.

Multe scene m-au mișcat profund; este cazul secvenței predicii de pe munte. La jumătatea filmării ei, am fost atât de impresionat eu însumi, încât am început să plâng. Eu Îl văd pe Hristos ca pe o combinație între om și Dumnezeu. Este un om care a mers contra curentului politic al acelor vremuri. Nu e un om furios, chiar dacă e capabil de o indignare extremă. Nu e nici prea comod.

„Regizorul Franco Zeffirelli, alături de mine aici, pe platoul de filmare al serialului Iisus din Nazaret, a fost un geniu care a devenit un prieten drag și nașul copiilor mei. Aproape că am murit în timpul filmărilor din Tunisia, când cineva a dat drumul la o frânghie care mă trăgea pe o cruce de oțel de 40 kg.

Un cameraman a apucat frânghia înainte să cad de la 4 metri cu toată greutatea aceea pe gât”, povestește Robert Powell despre această imagine.

About the author