Pe timpuri, uleiurile naturale erau unica sursă de frumusețe și tinerețe. Acestea erau folosite pentru îngrijirea pielii, a unghiilor și a părului.
În ceea ce privește combaterea ridurilor, uleiurile esențiale sunt cu atât mai eficiente cu cât lupta începe mai devreme, păstrând pielea netedă și strălucitoare timp îndelungat. Dacă ești o adeptă a remediilor naturiste, citește mai jos care sunt cele mai bune uleiuri esențiale împotriva ridurilor, inclusiv și cum ar trebui să le folosești.
Uleiul de ricin
Unul dintre cele mai accesibile și eficiente uleiuri, disponibil în orice farmacie, uleiul de ricin conține 90% acid ricinoleic, care luptă împotriva ridurilor faciale și hrănește pielea uscată a feței. Aplicat regulat, acesta dă efecte vizibile în decurs de o lună.
Mod de utilizare:uleiul se poate aplica în formă pură sau amestecat cu alte uleiuri. Amestecul este încălzit, după care se masează cu ajutorul unui disc de bumbac. Procedura se repetă zilnic timp de o lună.
Uleiul de jojoba
Acest remediu este arma perfectă împotriva ridurilor vechi și se potrivește în mod special pentru pielea extrem de uscată. Datorită conținutului înalt de vitamina E, antioxidant natural, uleiul de jojoba protejează celulele pielii de efectele dăunătoare ale radicalilor liberi. Uleiul se absorbe în piele, creând o peliculă fină la nivelul tegumentului.
Mod de utilizare: Uleiul este aplicat atât ca mască, cât și în locul unei creme nutritive amestecate în raport de 1:4.
Untul de cacao
Acest ulei esențial conține acizi grași, taninuri, metilxatină și numeroase vitamine. Toate aceste substanțe sunt responsabile pentru reînnoirea celulelor, protejează împotriva factorilor nocivi, împiedică uscarea pielii și formarea ridurilor.
Mod de utilizare: Untul de cacao poate înlocui eficient crema nutritivă. Aplică o bucățică mică de unt pe față, iar când începe să se topească masează-l ușor cu degetele. Este ideal înainte să mergi la culcare.
Uleiul de semințe de struguri
Acest remediu naturist are proprietăți antioxidante, hrănește pielea feței, are efect tonifiant, curăță porii și previne apariția ridurilor. Este deosebit de eficient pentru pielea grasă.
Mod de utilizare: în cazul pielii uscate, se adaugă ulei de semințe de struguri la alte uleiuri grase, cum ar fi cel de jojoba, de cocos, untul de shea. Pentru pielea normală și grasă acest ulei se folosește nediluat.
Uleiul de cocos
Uleiul de cocos hrănește intens pielea, oferă protecție împotriva efectelor dăunătoare ale luminii ultraviolete, îmbunătățește procesele metabolice. Aplicându-se pe față, acesta asigură nivelul necesar de umiditate, împiedicând uscarea și apariția ridurilor pe față.
Mod de utilizare: pentru îngrijirea feței este recomandată doar forma rafinată a uleiului, care se aplică pe față înainte de culcare. Uleiul de cocos poate fi folosit și ca un remediu nemaipomenit pentru zona pleoapelor.
Uleiul de semințe de in
Pentru o piele îmbătrânită, uleiul de in ocupă primul loc în ceea ce privește valoarea biologică. Utilizarea regulată elimină ridurile mici și crește tonusul pielii.
Mod de utilizare: Amestecul se aplică pe față, cu excepția zonei ochilor, după 10 minute se spală cu apă. Uleiul de semințe de in se poate folosi și intern: câte 1 lingură în fiecare zi.
Uleiul de migdale
Acesta hidratează pielea, elimină cearcănele de sub ochi, netezește ridurile faciale. Uleiul de migdale este ideal pentru pielea îmbătrânită.
Mod de utilizare: în fiecare seară, se aplică ușor îmbibându-se în piele cu un disc de bumbac.
Uleiul de cătină
Uleiul de cătină se potrivește perfect pentru pielea foarte uscată și îmbătrânită. Acesta elimină ridurile mici, tonifiază excelent pielea. Pentru îngrijirea feței se recomandă doar tipurile de ulei presate la rece.
Mod de utilizare: Uleiul de cătină nu este folosit în formă pură. Poți adăuga în el o capsulă de vitamina E sau oricare alt tip de ulei.