Ceaiul matcha are multiple beneficii pentru sănătate. Susține inclusiv pierderea în greutate

Matcha este una dintre cele mai cunoscute băuturi din zilele noastre. Mai ales în zilele noastre, ceaiul matcha sau matcha latte sunt extrem de populare în cadrul rețelelor sociale.

Matcha a crescut vertiginos în popularitate în ultima vreme, cu shot-uri de matcha, latte, ceaiuri și chiar deserturi care apar peste tot, de la magazinele de sănătate la cafenele. Spre exemplu, uite cât de simplu poți să faci o ruladă japoneză cu ceai matcha.

Odată ce frunzele de ceai sunt recoltate, tulpinile și nervurile sunt îndepărtate, iar frunzele sunt măcinate pentru a obține o pulbere fină cunoscută sub numele de matcha. Matcha conține substanțele nutritive din întreaga frunză de ceai, ceea ce duce la o cantitate mai mare de cofeină și antioxidanți decât cea găsită de obicei în ceaiul verde, potrivit Healthline.com.

Studiile au demonstrat că ceaiul matcha susține sănătatea ficatului, protejându-l și promovează pierderea în greutate, indiferent de obiectivele pe care le ai.

Ceaiul matcha își are originea în Japonia în urmă cu aproape o mie de ani. Face parte din aceeași familie cu ceaiul verde. Ambele variante provin din planta Camellia sinensis. Cu toate acestea, sunt recoltate diferit. Acest lucru explică de ce matcha poate avea un ușor avantaj față de ceaiul verde. Pentru a crea matcha japonez, planta de ceai este protejată de lumina directă a soarelui, crescând astfel compușii precum clorofila, cofeina, aminoacizii și antioxidanții, potrivit publicației EverydayHealth.com.

Ceaiul matcha crește nivelul de energie

Potrivit Clinicii Cleveland, matcha este o sursă mai bogată de cofeină decât cafeaua, ceaiul verde sau ceaiul negru. Conținutul de cofeină din matcha poate varia, dar autorii articolului din Molecules afirmă că este cuprins între 18,9 și 44,4 miligrame (mg) pe gram de pulbere de matcha.

Cu toate acestea, specialiștii avertizează cu privire la cofeina din matcha. Aceștia consideră că persoanele predispuse pot dezvolta anxietate, insomnie sau sindromul intestinului sensibil din cauza consumului în exces.

Îmbunătățește atenția și memoria

Cofeina este cunoscută pe scară largă pentru capacitatea sa de a crește energia și vigilența. În plus, facilitează îndeplinirea sarcinilor de memorie.

Unii cercetători s-au referit la matcha ca la un „aliment pentru starea de spirit și creier” pentru efectele sale asupra atenției și memoriei.

Poate ajuta la prevenirea cancerului

Într-un studiu, extractul de ceai verde a redus dimensiunea tumorii și a încetinit creșterea celulelor canceroase de sân, în cazul animalelor. De asemenea, cercetările recente au arătat că anumiți compuși din matcha luptă împotriva cancerului de piele, de plămâni sau de ficat.

Susține pierderea kilogramelor în plus

Ceaiul verde este bine cunoscut pentru capacitatea sa de a spori pierderea în greutate. De fapt, studiile arată că poate ajuta la accelerarea metabolismului. Astfel, crește nivelul de energie și stimulează arderea grăsimilor.

De asemenea, este de mare ajutor în timpul exercițiilor fizice moderate. Sprijină arderea grăsimilor și te ajută să te menții în formă.

About the author

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial