Ce mănâncă Irina Loghin la 83 de ani. Meniul prin care reușește să se mențină în formă: „Mânânc sarmale de pește, mâncare de leurdă”

Meniul Irinei Loghin.

Artista are un stil de viață complet diferit de tradițiile românești pe care le promovează prin cântecele sale.

Irina Loghin a suferit o intoxicație alimentară în urmă cu mai mulți ani, iar de atunci alimentația sănătoasă și sportul sunt esențiale pentru aceasta.

Perioada Paștelui este un prilej pentru români să intindă mese mari, pe care să le umple cu cele mai savuroase mâncăruri tradiționale. Însă, pentru Irina Loghin aceste zile sunt identice cu cele din restul anului, când pe masă există doar pește sau verdețuri.

Artista a dezvăluit la Vorbește Lumea că salata de morcovi, mâncarea de leurdă și sarmalele de pește se numără printre preparatele pe care le servește la masa de Paște. Iar faptul că ne aflăm într-un anotimp al verdețurilor îi face viața mai ușoară chiar și în post.

„În copilărie se tăia o păsare pe săptămână, eu mâncam doar zeama. Mi-e milă de animale. Făcea mama supă cu găluște și mâncam, carnea o ocoleam. Foarte rar, în turneele mele mai mâncam câte un piept de pui, dar foarte subțire ca să nu simt.

La mine nu lipsesc nucile, migdalele, cătina din alimentație. La mine este o întreagă farmacie, nu mănânc doar verdețuri” , a declarat Irina Loghin la Vorbeștea Lumea.

Nici nu vreau să mă gândesc prin ce trec bietele animale, mieii de Paște. Dar, dacă asta e tradiția, ce să facem. Eu nu mănânc așa ceva și militez pentru ca toată lumea să mănânce mai sănătos. Eu asta mănânc de Paște, am stilul ăsta de viață. Când era mică, aveam păsări în ogradă.

Se tăia o pasăre pe săptămână. Și, chiar dacă eram săraci, eu nu mâncam decât zeama.

Mi-e milă de animale, nu pot mânca. Mănânc și acum semințe, doar lucruri naturale. Nu lipsește nimic, la mine în bucătărie zici că e farmacie.

Și fiica mea, Irinuca, mă moștenește, nici ea nu consumă carne. Mănânc ouă, brânzeturi, de vreo două ori pe săptămână. Doar de carne nu prea mă ating, mi-e milă de animale, a mai povestit artista.

Irina Loghin nu consumă carne de mai bine de 50 de ani

Irina Loghin a declarat în repetate rânduri că are un stil de viață foarte sănătos de la care nu se abate niciodată. Marea cântăreață de muzică populară a împărtășit câteva dintre secretele ei cu publicul larg.

Marea cântăreață de muzică populară a dezvăluit că a renunțat la consumul de carne în urmă cu 50 de ani. Ea afirmă că mânăncă pește, dar și pe acela foarte, foarte rar.

Lucrul pe care Irina Loghin îl face sfințește zilnic este mișcarea. Artista a povestit că nu trece nici măcar o zi fără să facă măcar o oră și jumătate, uenori chiar două de sport. Artista a mai dezvăluit că mănâncă și foarte multe semințe și e o mare iubitoare de leurdă.

„Nu mănânc carne de 50 de ani. Mă simt foarte bine cu alimentaţia pe care o folosesc, şi aş dori să învăţaţi să mâncaţi aşa cum trebuie. Astea sunt încercate pe mine.

Mie carnea nu mi-a plăcut niciodată, nici de copil. Regimul alimentar a contat foarte mult şi mişcarea. nu pot să spun că la 82 de ani ai mei, fac pe smeul şi zbor, câteodată mă mai trezesc ca funia în sac. E lege, în fiecare zi fac mişcare. Am orele melecând ies: o oră jumătate-două„, a povestit Irina Loghin.

About the author