Ce este Pomelo, cum se mănâncă și ce beneficii are. Motivele pentru care TREBUIE să îl consumi!

Pomelo, acest frate mai mare al grepfrutului, să-i spunem grefoportocală, dar cu o dulceaţă aparte, este un fruct cu multiple proprietăţi miraculoase pentru organism, datorate în special conţinutului crescut de vitamina C, fibre şi potasiu.

Mai mult dulce decât acru, cu o pulpă suculentă, pomelo este cunoscut ca fiind “bunicul” grepfruitului.

Acest gigant blând al familiei citricelor este originar din Malaezia şi Asia de Sud-Est, dar a fost introdusă în multe ţări tropicale, cât şi în California, Florida sau Hawaii.

Numit şi “pulmetto”, deliciosul fruct poate spori o dietă sănătoasă, având şi numeroase beneficii pentru sănătate.

Pomelo este un complex de vitamine naturale, un sfert din fruct poate oferi 130% din doza zilnică de vitamina C recomandată.

Pe lângă vitamina C pe care toate citricele o conţin, Pomelo vine şi cu o cantitate considerabilă de vitamina B1, B2, B3, B5, P, proteine, Calciu, Fier, carbohidraţi, Betacaroten, Magneziu, Potasiu. 100 de gr de Pomelo conţin 38 de calorii ceea ce îl face să fie un fruct ce ajută la arderea grăsimilor, în timp ce sucul de pomelo este eficient pentru digestie.

Nu doar fructul este important pentru sănătate, coaja de Pomelo conţine bioflavonoizi eficienţi în stoparea cancerului mamar prin eliminarea excesului de estrogen din organism.

Beneficiile unui consum regulat de pomelo

Ajută la eliminarea toxinelor din organism
Favorizează absorbţia fierului în intestin
Contribuie la reducerea colesterolului

Stimulează sistemul imunitar
Are efect antioxidant şi elimină radicaţii liberi
Întăreşte rezistenţa oselor.

Tonifică vasele capilare
Scade riscul apariţiei cariilor
Reduce stresul şi oboseala

Este remediul în cazul infecţiilor virale şi bacteriene
Ajută în afecţiuni ale aparatului circulator, varice sau dureri de articulaţii.

Un consum regulat de Pomelo reduce riscul apariţiei cataractei şi încetineşte procesul de îmbătrânire!

Pentru a beneficia de multitudinea vitaminelor, sucul de pomelo trebuie consumat imediat după preparare. Este indicat să fie consumat dimineaţa la micul dejun deoarece stimulează sistemul imunitar, are acţiunea de activare a acidului folic şi contrabalansează efectul acidifant al anumitor alimente precum carnea sau pastele făinoase.

CUM SE CONSUMĂ ȘI CUM SE CULTIVĂ POMELO

Pomelo poate fi consumat crud, ca atare, dar şi asociat cu alte fructe exotice precum ananas, mango sau cocos, însă poate fi asociat cu succes şi cu legume precum morcovi, ridichii sau ceapă verde

Dacă doriţi să cultivaţi Pomelo, nimic mai simplu! Dintr-un fruct se iau câteva seminţe pe care le puneţi în vată, iar în 40 de zile acestea încep să înflorească. Dacă doriţi să grăbiţi procesul, puteţi ţine seminţele în apă fierbinte 20 de zile.

Pomelo – beneficii pentru sănătate

Previne infecţiile urinare – vitamina conţinută de fruct combate inflamaţiile din corp şi ajută la creşterea acidităţii din urină, care are capacitatea de a reduce dezvoltarea bacteriilor din tractul urinar.

Sucul de pomelo are o capacitate extraordinară de a vindeca ţesuturile deoarece activează enzimele implicate în producerea de colagen, o proteină care tonifică pielea şi îi menţine elasticitatea.

Previne sângerarea gingiilor şi slăbirea rădăcinii dinţilor, ajutându-vă să aveţi o dantură puternică şi sănătoasă.

Vitamina C din fruct ajută la o mai bună absorbţie a fierului în sânge, ceea ce ajută la prevenirea anemiei.

Intăreşte sistemul imunitar prin activarea celulelor imune care protejează organismul de bacterii şi virusuri care pot cauza viroze respiratorii şi răceli, frecvente mai ales în sezonul rece.

Conţinutul crescut de potasiu şi pectina din pomelo ajută la reglarea tensiunii arteriale ajutându-vă astfel să vă menţineţi inima sănătoasă.

Previne osteoporoza şi vă ajută să aveţi articulaţii sănătoase, pomelo fiind o sursă importantă de calciu, cu rol esenţial în menţinerea densităţii osoase.

Impiedică apariţia crampelor musculare şi a cârceilor.

Cantitatea mare de fibre din pomelo asigură un tranzit intestinal sănătos şi previne apariţia constipaţiei,a balonării şi a hemoroizilor.

Pomelo este ideal şi în curele de slăbire (are doar 30-35 calorii/100g) deoarece este un fruct care conferă saţietate şi care conţine substanţe care grăbesc arderea grăsimilor, iar fibrele conţinute au şi rol de a înfrâna poftele alimentare, ajutându-vă astfel să evitaţi alimentele nesănătoase, care stau în calea unei siluete perfecte.

About the author