Ce este complet interzis de Sfântul Nicolae. Tradiții stricte pentru 6 decembrie

Data de 6 decembrie este foarte importantă pentru români. Ziua de 6 decembrie este importantă mai ales pentru cei mici, care îl așteaptă pe Moș Nicolae, cel care le aduce cadouri înaintea lui Moș Crăciun și deschide sezonul sărbătorilor. Această sărbătoare este încărcată de tradiții și superstiții de care oamenii țin cont pentru a se asigura că au noroc.

Tradiții și obiceiuri de 6 decembrie

Data de 6 decembrie este foarte importantă. Sărbătoarea din această zi este plină de tradiții pe care oamenii le respectă cu sfințenie, demonstrându-i, astfel, Sfântului Nicolae respectul și iubirea lor. Astfel, află ce nu trebuie să faci în această zi pentru a fi ferit de ghinion.

Tradiția ne spune că Sfântul Nicolae este al doilea sfânt facut de Dumnezeu, care stă alături de Părintele ceresc, în stânga lui. Totodată, știm despre Sfântul Nicolae că e milostiv față de săraci, ajută văduvele, orfanii și dăruiește bani tuturor oropsiților. Sfântul Nicolae este, de asemenea, protector al copiilor, fiind primul moș darnic care le face acestora cadouri odată cu venirea iernii.

Există obiceiul, la sate, ca în ziua de Sfântul Nicolae feciorii să se organizeze în cete și să-și aleagă gazda unde vor merge pentru repetițiile colindelor de Crăciun și de Anul Nou.

Se spune că Moș Nicolae apare pe un cal alb în noaptea dinspre 5 spre 6 decembrie. Tot astăzi se spune că va avea loc prima ninsoare, pentru că Sfântul Nicolae o aduce, el vestind, cu adevărat, sosirea iernii.

În ziua de Sfântul Nicolae este bine să fim buni și iubitori cu cei din jur, să le facem cadouri. Nu este bine să fim zgârciți, pentru că Sfântul Nicolae era un om bun, care oferea cadouri și niciodată nu se gândea la el mai mult decât la ceilalți.

În cazul în care nu respecți tradiția, acesta îți va pune o nuielușă în ghete. La fel vor păți și copiii care nu își ascultă părinții, pentru a-și aduce aminte că trebuie să urmeze sfaturile celor mai mari.

Din bătrâni aflăm faptul că Sfântul Nicolae se mai serbează și pentru ajutor la boli și lovituri, dar și pentru sprijin acordat în orice situații. Totodată, în noaptea de Sfântul Nicolae, tradițiile românești vorbesc și despre ritualuri magice, farmece și prognosticuri meteorologice.

Astfel, se vor pune crenguțe de pomi fructiferi în apă, pentru a înflori până la Anul Nou, ocazie cu care se va afla rodul livezilor din anul ce urmează. Se spune în tradiția românească că iarna începe la Sfântul Niculai, când, acesta, trebuie să-și scuture braba cea albă, cu alte cuvinte, trebuie neapărat să ningă. Dacă totuși se întâmplă să nu ningă de Sfântul Nicolae, atunci se zice că ar fi întinerit Sfântul Niculai.

Complet interzis de Sfântul Nicolae

În ziua Sfântului Nicolae, nu este bine să te cerți cu nimeni sau să ții dușmănie, ci este bine să te împaci cu toți cei care ți-au greșit.

Se spune că persoanele care au chef de scandal în această zi sfântă, vor avea un Crăciun nefericit și înțelegerea în familie va lipsi cu desăvârșire.

Nu uita să oferi cadouri celor săraci în dimineața de 6 decembrie. Nu contează cât de valoros este cadoul, ci gestul în sine, ideea de a face o bcuurie unui om fără posibilități într-o zi care ar fi fost foarte tristă fără ajutorul celor din jur.

Totodată, nu trebuie să uităm de cei săraci sau să fim nepăsători. Totodată este bine să nu uităm să ne spălăm pe față cu zăpadă, dacă a nins afară, pentru că asta aduce prosperitate şi sănătate.

Mai mult, azi nu ai voie să faci treburi casnice sau să muncești în grădină, să mături sau să coși. Se spune că Sfântul Nicolae se va mânia dacă încalci această regulă.

Mai important decât munca este să faci fapte bune și să nu rămâi nepăsător la necazurile și nevoile celor din jur.

About the author