Ce a făcut tatăl lui Codin Maticiuc după ce un preot i-a cerut 2.000 de lei. „Minunile Exista…”

Acum câteva săptămâni, Codin Maticiuc și-a botezat fetița cea mică. Evenimentul a fost unul restrâns, iar acum actorul a publicat imagini emoționante din biserică. Pe de altă parte, Codin Maticiuc a dezvăluit și povestea surprinzătoare a bisericii în care a fost creștinată fiica lui, mărturisit ce a făcut tatăl său după ce un preot i-a cerut 2.000 de lei.

Codin Maticiuc și Ana Pandeli trăiesc o frumoasă poveste de dragoste de câțiva ani de zile. Din iubirea celor doi, au venit pe lume două fetițe, Smaranda și Ilinca. În plus, Ana mai are un băiețel dintr-o relație anterioară, pe care actorul din „Clanul” îl iubește ca pe propriul copil.

Acum câteva săptămâni, Codin Maticiuc și iubita lui și-au botezat fiica cea mică, pe Ilinca. În dreptul unor imagini emoționante de la eveniment, actorul a dezvăluit că biserica unde a fost creștinată micuța a fost ridicată cu ajutorul tatălui lui.

„Botezul fetitei mele și minunea din Titan

Botezul fiicei mele Ilinca fost acum câteva săptămâni la biserica Sfântul Ilie din Titan. As vrea sa va spun povestea acestei biserici. Ea a început la moartea bunicii mele din partea tatălui. Dorința ei a fost sa fie îngropată în satul în care s-a născut, satul Livezi.

Tatăl meu i-a îndeplinit această dorință și după slujbă s-a adresat preotului de acolo. I-a propus să construiască o mini cantină acolo, lângă biserică, să angajeze două femei și să dea de mâncare oamenilor sărmani din zonă, tatăl meu urmând să trimită bani săptămânal pentru a susține acest proces.

Preotul a refuzat. I s-a părut mult de muncă și multă responsabilitate. A cerut însă 2000 de lei. Tatăl meu i-a dat banii dezamăgit”, a început să povestească actorul.

Codin Maticiuc, povestea bisericii în care a fost botezată Ilinca

În continuare, Codin Maticiuc a povestit cum a fost construită biserica Sfântul Ilie și cât timp a durat totul. De atunci, între tatăl lui Codin și preotul bisericii s-a născut o frumoasă relație de prietenie.

„A plecat de acolo spre București și a cumpărat un ziar. Acolo a citit despre un preot din cartierul Titan care se chinuie singur să ridice o biserică. S-a dus de îndată într-acolo.

A găsit o fundație, patru pereți, o schelă, câțiva muncitori și un panou cu autorizația de construcție cel puțin ciudat căci la „termen de finalizare” era trecut „când o vrea Dumnezeu”.

I-a întrebat pe muncitori unde îl poate găsi pe preot. Unul dintre ei i-a întins mâna „părintele Costescu”. A fost începutul unei prietenii care durează și-n ziua de astăzi, cei doi construind împreună biserica Sfântul Ilie. A durat ceva ani. Clopotele le-au adus de la Viena și au umblat prin zeci de biserici ca să aleagă pictorii pentru pereți.

Anii au trecut și la un moment dat preotul și-a văzut prietenul abătut. L-a întrebat ce are, tata nu a vrut să-l încarce. El a insistat și tata i-a povestit cum o construcție de a noastră fusese oprită de un proces civil cu o doamnă extrem de vigilentă și procesomană.

Când preotul a aflat numele acesteia a pus mâna pe telefon. În jumătate de oră, doamna respectivă era la biserică. Era enoriașă la Sfântul Ilie.

I-a mulțumit tatălui meu ca a construit-o și și-a retras de îndată acțiunea din instanță. Tatăl meu a amuțit. Minunile există. Este doar alegerea noastră dacă le vedem sau nu”, a mai scris Codin Maticiuc.

About the author