Are numeroase beneficii pentru sănătate, iar textura sa delicată îl face un ingredient delicios pentru numeroase preparate, precum piureuri, smoothie-uri sau supe.

Cum deosebești un dovleac plăcintar de un dovleac normal

Dovleacul plăcintar are o formă de pară și are culoarea galben pal. Este mai ușor de copt cu cât are mai puține dungi verzi. De asemenea, are în interior mai multă pulpă și mai puține semințe.

În general, cântărește în jur de 2-3 kilograme. Pentru ca dovleacul să iasă perfect când îl coci, temperatura pe care o setezi este esențială. Dovleacul este una dintre puținele legume care își păstrează proprietățile nutritive când este expus la căldură.

Dacă dovleacul este prea mare, acesta trebuie tăiat felii și pus la cuptor pe o tavă de acoperită cu hârtie de copt la 200 de grade Celsius. Evită însă să tai feliile prea subțiri pentru că acestea se vor usca. Este recomandat să tai feliile de dovleac la o grosime de cel puțin 3 centimetri.

Dovlecii mici pot fi copți întregi. Pentru a verifica dacă este copt poți folosio furculiță. Dacă  nu pătrunde ușor, înseamnă că dovleacul mai trebuie să stea la cuptor câteva minute.

Pentru un gust special și un plus de aromă, în tava în care îl coci, poți pune și câteva batoane de scorțișoară, unse cu puțin ulei de măsline.