Cadavrul clujeanului ucis de soţie sub ochii fiului de 3 ani, găsit de fiica sa mai mare. Bărbatul abia se întorsese în ţară, când şi-a semnat “sentinţa la moarte”

Şi-a semnat singur sentinţa la moarte, fără să îşi dea seama. Un bărbat din judeţul Cluj şi-a externat soţia pe proprie răspundere dintr-un spital de psihiatrie, în urmă cu câteva zile.

Femeia şi-a ucis soţul cu sânge rece, chiar de faţă cu copilul lor în vârstă de 3 ani. A ascuns apoi cadavrul în spatele casei, dar a fost descoperit de fiica lor, de 15 ani. Adolescenta a alertat şi autorităţile, iar ucigaşa a ajuns în custodia poliţiştilor.

După o discuţie aprinsă, femeia a luat aseară un cuţit şi s-a năpustit asupra soţului chiar de faţă cu mezinul familiei. Bărbatul ar fi fost luat prin surprindere şi nu a mai apucat să se apere. Rana din zona gâtului i-a fost fatală.

Când a realizat ce a făcut, a încercat să ascundă cadavrul în spatele locuinţei, însă fiica lor în vârstă de 15 ani a dat peste el. Tot ea a sunat şi la 112. “Stăm vizavi, niciodată nu am auzit certuri, urlete. M-a şocat. Încă şi acum mai sunt”, mărturiseşte o vecină.

Filmul crimei din Cluj.

Externată de la Psihiatrie, femeia şi-a omorât soţul. Femeia nu s-ar fi aflat la primul episod violent. În urmă cu câteva săptămâni ar fi furat două maşini ale vecinilor, iar într-o criză de nervi ar fi aruncat cu lucrurile prin locuinţă.

“A distrus prin casă multe chestii şi mai multe probleme. A dus-o poliţia şi a fost internată la Psihiatrie”, povesteşte o vecină.

“Am trimis (n.r. un echipaj), că m-au sunat vecinii. A fost doamna viceprimar, cu o persoană de la asistenţă socială de la noi, cu Poliţia Locală. Şi atunci s-a luat legătura cu nişte rude care le-au luat copiii”, spune Grigore Fati, primar comuna Apahida.

Bărbatul ucis venise din străinătate
Soţul, marinar de profesie, era plecat atunci în străinătate. La aflarea veştii că partenera de viaţă are probleme medicale a venit într-un suflet acasă.

A semnat actele de externare pe proprie răspundere, deşi pacienta ar fi avut în continuare nevoie de tratament psihiatric.

“Când persoana se deteriorează după externare, nu există responsabilitatea juridică referită, ca să zicem cine a semnat ca să o ia acasă. Întreruperea bruscă a medicaţiei poate să fie cauza unor schimbări radicale de comportament.

Legea românească prevede doar în cazuri limitate obligativitatea tratamentului după externare”, explică Gabriel Diaconu, medic psihiatru.

Copiii sunt în stare de şoc

Copiii celor doi sunt în stare de şoc şi au rămas în grija unei rude a bărbatului ucis. Femeia este acuzată de omor şi a fost reţinută de poliţişti.

Cel mai probabil, ea va supusă unei expertize psihiatrice, pentru a se stabili dacă a avut discernământ când a comis fapta.

About the author

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial