AUR, interzis în România?! Anunțul care aruncă în aer scena politică: Cred că s-a umplut paharul

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) are parte de o nouă lovitură. Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, a transmis că scoaterea formațiunii în afara legii devine „o chestiune foarte probabilă”.

Așadar, deputatul liberal a scris pe pagina sa de socializare că AUR este un „partid extremist”, care „a confiscat democrația și a pătat memoria celor care s-au jertfit pentru generațiile următoare”.

Totodată, liderul liderul PNL Iași a susținut că sloganele și simbolurile folosite de unii manifestanți în cadrul protestului din fața Parlamentului României sunt „insultătoare pentru memoria suferințelor celor care și-au pierdut viața în lagărele de concentrare ale Germaniei naziste și puținilor urmași ai acestora”.

Liderul PNL Iaşi critică acțiunile AUR

Alexandru Muraru a transmis mesajul respectiv după protestul AUR din fața Parlamentului României, unde mai multe manifestanți au creat o situație tensionată.

„Scoaterea partidului extremist AUR în afara legii devine deja o chestiune foarte probabilă. Partidul extremist, neofascist, de sorginte legionară este pe drumul pe care l-a avut partidul Zorii Aurii în Grecia. Vor ajunge să producă violențe zilnice pe scară largă și probabil crime.

Acest partid extremist, prin acțiunile iresponsabile, prin instigarea la violență și vandalism, a confiscat democrația și a pătat memoria celor care s-au jertfit pentru generațiile următoare. Sloganele și simbolurile folosite de unii manifestanți în cadrul protestului din fața Parlamentului României, la care au luat parte și demnitari ai grupului parlamentar AUR, sunt insultătoare pentru memoria suferințelor celor care și-au pierdut viața în lagărele de concentrare ale Germaniei naziste și puținilor urmași ai acestora”, a scris Alexandru Muraru pe Facebook.

George Simion a cerut o expertiză tehnică pentru a clarifica o situație tensionată
Amintim că reacția liberalului a apărut după ce o femeie, colaborator al Grupului AUR de la Camera Deputaţilor, a încercat să intre, miercuri, în sediul Parlamentului cu patru gloanţe.

Ulterior, aceasta a fost dusă la Secţia 17 de Poliţie pentru verificări. Liderul AUR, George Simion, susţine că erau brelocuri, iar formaţiunea cere o expertiză tehnică pentru a clarifica situaţia muniţiei.

„Gloanţele erau goale şi ruginite din câte ştim şi noi dar am vrea sa spună asta autorităţile, ca noi nu ştim şi nu avem expertiza”, a transmis George Simion.

De asemenea, Poliţia Capitalei a deschis un dosar de cercetare penală, după ce o colaboratoare AUR a încercat să intre cu muniţie în Palatul Parlamentului.

Eugen Tomac susține că AUR este un partid al violenţei

La rândul său, preşedintele PMP a lansat mai multe acuzații grave la adresa formațiunii.

„Cred că s-a umplut paharul! Toţi cei care încercau să găsească argumente pentru a susţine un asemenea comportament politic cred că, astăzi, se pot convinge că linia asumată de acest partid extremist este complet străină de ceea ce îşi doresc românii. Românii îşi doresc reguli clare, respect, salarii bune, şi nicidecum ură, manipulare, propagandă, dezinformare, multă minciună.

Acest partid s-a născut şi trăieşte din minciună! Faptul că ascensiunea lor este datorată acestor pericole închipuite pe care le prezintă tot ei, tot ei le creează şi tot ei se luptă cu ele, arată, de fapt, că acest partid are o agendă complet anti-românească! Pe ei îi interesează să existe o izolare a României.

Pe ei îi interesează să promoveze ştiri care nu există. Pe ei îi interesează teme, precum cele pe care le susţin în ultima perioadă, prin care cer ca România să fie cât mai puţin implicată în procesul european, ceea ce ar fi o catastrofă pentru noi”, a declarat eurodeputatul Eugen Tomac, preşedintele PMP..

About the author

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial