15 adevăruri șocante spuse de psihologi

15 adevăruri șocante spuse de psihologi

Orice comportament pe care-l avem are un motiv și o explicație.

Și dacă noi nu suntem capabili s-o înțelegem, psihologii și cercetătorii o pot decoda cu siguranță. În acest articol vei afla despre cele mai interesante și surprinzătoare descoperiri ale specialiștilor. Așadar, iată ce spun psihologii:

1. Dacă un om răde foarte mult, chiar și la orice prostie, se simte foarte singur. Dacă un om doarme foarte mult este trist. Dacă un om vorbește puțin și repede atunci ascunde secrete. Dacă un om se enervează din orice lucru mic, înseamnă că are nevoie de iubire.

2. Oamenii care nu se tem să plângă sunt cei mai puternici, căci ei își pot controla emoțiile. Dacă ne abținem de la plâns, ne punem sănătatea în pericol!

3. În doar câteva secunde de îmbrăţişare, la nivelul creierului se produce o scădere a hormonului stresului, oxitocina, reacţie în urma căreia presiunea sângelui scade, oboseala se atenuează, creşte rezistenţa la infecţii şi scade depresia.

După o îmbrăţişare creşte sentimentul de protecţie, siguranţă, încrederea în sine, fiind o adevărată forţă interioară şi sursă de sănătate.

4. Stresul ajută oamenii să înțeleagă mai bine informațiile importante în situațiile periculoase și importante din viață.

5. Folosirea Instagram-ului poate produce anxietate, depresie, singurătate, poate afecta calitatea somnului, impactul asupra imaginii propriului corp şi teama de a nu fi la curent

6. Motivul principal pentru care majoritatea tinerilor aleg să-și facă selfie și să posteze aceste fotografii în rețelele sociale online este stima de sine scazută și nevoia de atenție și validare.

7. Despre copiii care le raspund părinților sau vorbesc răspicat se spune, de multe ori, că sunt „obraznici”. Însă atunci cand copiii resping autoritatea părintelui încearcă, de fapt, să-și antreneze simțul controlului asupra propriei vieți.

8. Părinții prea vigilenți sunt la fel de periculoși ca și cei nepăsători, spun experții. Psihologii atrag atenția că, deși poate părea a fi modul ideal de a crește un copil,  vigilența excesivă din partea părinților nu face decât să producă adulți nesiguri pe ei sau viitoare victime ale viciilor.

9. Vizionarea programelor de calitate la TV, în special cele din categoria dramă, îți pot îmbunătăți inteligența emoțională. Cu alte cuvinte, datorită lor poți deveni mai empatic.

10. Frecvența cu care ne cântărim este direct legată de gradul de preocupare pentru propria imagine, iar riscul unei scăderi a stimei de sine este mare din cauza unei deprecieri a imaginii corporale.

Acest lucru favorizează instalarea depresiei  sau a unei tulburări a comportamentului alimentar (cele mai grave fiind anorexia și bulimia).

11. Dacă nu-ți mai vine să ieși din apa caldă din cadă, sunt mari șanse ca în viața de zi cu zi să te simți extrem de singur. Cercetătorii cred că oamenii folosesc în mod subconștient băile fierbinți și lungi ca pe un înlocuitor al căldurii emoționale.

12. Psihologii spun că cuplurile care se ceartă adesea, se iubesc foarte mult, iar partenerii cu femei dominatoare au cea mai mare înclinaţie către aventuri extraconjugale.

13. În timpul unei dispute conjugale de obicei cedează bărbatul şi pleacă, asta pentru că i se pare că ori îşi pierde timpul ori că a greşit prea tare şi nu va câştiga în bătălia asta.

14. Dacă o femeie îmbracă doar culori neutre, fără imprimeuri şi accesorii, înseamnă că este blocată în rutină, nu vrea să iasă din zona de confort şi tinde să evite privirile altora.

15. Cumperi mai mult decât ai nevoie? Înseamnă că ești nemulţumit de alte aspecte ale vieţii sau te simţi pe o poziţie inferioară faţă de cei din jur şi, astfel, încerci să înlocuiești plăcerile vitale cu cele materiale. Ca să nu fii victima cumpărăturilor impulsive, trebuie să găsești alte activităţi, care produc plăcere pe termen lung.

About the author