Adevăruri pe care serialul ”Suleyman Magnificul” nu le-a dezvăluit niciodată

Serialul turcesc ”Suleyman Magnificul” a fost unul dintre cele mai urmarite si iubite seriale din Romania.

Insa putini stiu ca serialul nu spune tot adevarul despre viata sultanului si legendara Roksolana.

Aceasta productie ambitioasa se bazeaza pe evenimente reale, ce au avut loc pe teritoriul Imperiului Otoman in sec. XVI, relatează kanald.ro.

Din această cauza ea poate fi considerata una istorica.

1. In serial Rokselana ajunge in harem cand Suleyman era deja Sultan. In realitate ea venise cand Suleyman era doar shehzade – mostenitorul tronului.

2. Rochiile chic ale eroinelor din film, nicidecum nu corespund epocii. In perioada Imperiului Otoman femeile din palat nu purtau decolteu deschis.

Personajele feminine isi imprumuta una alteia bijuteriile, in realitate era imposibil acest lucru.

3. La fel si interiorul Palatului nu corespunde epocii. In perioada domniei lui Suleyman perdelele erau drepte.

Pe cand in film sunt prezente draperii, ciucuri, dantela. La fel nu existau nici mese – aici insa sunt prezente aproape in fiecare camera.

4. Multe gafe au fost făcute și în scenele în care Sultanului îi era servită masa. În realitate, în timpul mesei acesta era înconjurat de mulți servitori.

De asemenea era o ordine strictă în modul de servire a preparatelor. În film au decis să reducă numărul servitorilor și toate preparatele erau aduse odată.

5. Conform filmului Imperiul Otoman deținea o flotă imensă. În realitate însă flota era de două ori mai mică. Toate deciziile statului Sultanul le lua din camera secretă.

6. În film Suleyman acorda atenție mai multor femei din harem. Din această cauză Hurem era nevoită să lupte cu adversarele sale.

În viața reală Sultanul era credincios iubitei sale și nu era interesat de alte femei.

7. Valide, mama Sultanului, în realitate a murit mult mai târziu decât a avut loc acest eveniment în film. Istoricii presupun că ea ar fi fost otrăvită de Hurem.

Încă o gafă ne demonstrează că nu s-au inspirat corect creatorii serialului. Chiar din primele serii Valide vorbea cu Nastea în rusă, pe când aceasta, Valide, nu cunoștea limba rusă.

8. Titlul de „haseki” – Sultanul l-a inventat pentru iubita sa soție Hurem. În film putem observa că și Mahidevran poartă acest titlu.

9. Prințesa Isabella, care a ajuns în robia turcilor, de fapt îi putea fi bunică Sultanului.

Ea era bunica lui Charles V, inamicul Sultanului. Producătorii filmului au ales în schimb o tânără actriță să-i joace rolul.

10. Suleyman împreună cu Hurem au avut mai mulți copii decât se prezintă în film. Unii moștenitori au murit fiind prunci.

About the author

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial