A fost găsit taximetristul care a transportat gratuit o femeie cu copilul la spital. ”Dacă faci bine, bine găsești”

Șoferul de taxi care a impresionat pe toată lumea, după ce a transportat de urgență la spital o mamă și pe copilul ei rănit, a fost găsit. Bărbatul se numește Silvian Iulian Bucur, și este din București.

Povestea sa a apărut pe rețelele sociale zilele trecute și s-a viralizat imediat, utilizatorii fiind impresionați de gestul de omenie al bărbatului. Taximetriștii din Cluj au încercat, în zadar, timp de trei zile, să dea de urma lui, pentru a-l premia pentru fapta sa.

Lucrurile stau însă cu totul altfel: întâmplarea a avut loc în toamna anului 2021, în București, dar povestea a apărut abia acum, după ce s-a „rostogolit”

întâmplător pe rețelele sociale, după ce ar fi fost repostată, zilele trecute, pe un grup de Facebook din Cluj. Așa se explică de ce toată lumea a crezut, inițial, că întâmplarea a avut loc la Cluj.

Știrile PRO TV au reușit să dea de urma taximetristului. Într-o discuție cu corespondentul PRO TV Andreea Marinescu, el a povestit că a fost vorba de o cursă din cartierul bucureștean Pajura, până la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu. Femeia chemase un taxi printr-o aplicație de profil, și se grăbea să ajungă la spital, după ce fiul ei se rănise la cap.

După confirmarea comenzii, ea a luat legătura cu șoferul, căruia i-a mărturisit că nu are suficienți bani pentru cursă. Acesta s-a oferit să facă cursa gratuit, gândindu-se că în locul femeii “ar putea fi mama, soția, sau cineva apropiat care să fie în aceeași situație”.

S-au reîntâlnit întâmplător, chiar înainte de Crăciun

Destinul a făcut ca șoferul de taxi și femeia pe care o ajutase, în urmă cu un an și câteva luni, să se întâlnească din nou, tot în taxi.

De această dată, în urmă cu trei săptămâni, chiar înainte de Crăciun, când ea luase o cursă de la aeroport. Soțul său, care lucrează în străinătate, venise acasă, de Sărbători.

Iulian Bucur: “Nu știa cum să-mi mulțumească din nou, pentru fapta pe care am făcut-o atunci. M-a recunoscut când a intrat în taxi.

Era înainte de Crăciun, cu două sau trei zile. De data asta era cu soțul, care s-a întors din străinătate, de la muncă. Și îi auzeam cum vorbeau în spate, în șoaptă – ‘El e domnul care m-a dus’.

M-am uitat puțin în oglida retrovizoare, îmi era puțin cunoscută, dar nu știam de unde. Dacă iau în fiecare zi zeci de clienți…”

Iulian Bucur spune că a postat pe Facebook fotografiile în care e redat dialogul dintre el și clientă, pentru a arăta că “nu toți taximetriștii sunt la fel”

Iulian Bucur: “Fiecare pădure are uscăturile ei. (…) Au fost foarte mulți care m-au felicitat, dar au fost și câțiva care n-au spus chiar ce trebuie, acolo.”

“Am credința că, dacă faci bine, bine găsești”

Iulian Bucur spune că a făcut și cu alte ocazii astfel de gesturi de bunăvoință.

Iulian Bucur: „Am găsit un copil la ora 11 noaptea, să-l duc într-un sat apropiat de București. Nu puteam să-l las, pur și simplu, în stradă, acolo, că cine știe ce se întâmpla. L-am lăsat în fața porții, și nu l-am revăzut de atunci. (…) Într-un fel, am credința că, dacă faci bine, bine găsești. Dacă faci rău, rău găsești”.

About the author