3 suplimente nutritive pe care orice femeie ar trebui să se bazeze

Dacă alimentația nu asigură nutrienții necesari, suplimentele completează carențele. Există trei vitamine importante pe care orice femeie trebuie să le consume în mod regulat.

Suplimentele sunt cea mai misterioasă parte a unei diete sănătoase. Sunt atât de multe și este greu să-ți dai seama ce poți să folosești. Ulei de pește, zinc, magneziu, potasiu… cum poți să știi ce anume îți trebuie și ce nu merită să consumi? Pentru că, în fond, suplimentele nu-s chiar ieftine, remarcă Well+Good.

Cel mai bun mod de a înțelege ce trebuie să folosești este, desigur, să vorbești cu medicul tău de familie. După o consultație și un set de analize, acesta îți va recomanda nutrienții care să acopere carențele constatate.

Dar, în general, există trei vitamine importante pe care orice femeie ar trebuie să le consume în mod regulat, arată dieteticiana Tracy Lockwood Beckerman în ultimul episod al podcastului „You Versus Food”. Acestea sunt calciul, vitamina D și fierul.

De ce ai nevoie de aceste 3 vitamine?

Beckerman spune că vitamina D înlesnește absorbția calciului și, totodată, joacă un rol-cheie în sănătatea creierului și în cea a fertilității. Calciul păstrează oasele puternice și ajută tiroida, responsabilă cu reglarea ciclului menstrual.

Cât despre fier, lipsa acestuia se manifestă prin oboseala resimțită în timpul menstruației. Mai simplu spus, fierul furnizează energie și ajută la distribuirea oxigenului în corp. Dacă ești vegană sau vegetariană, trebuie să te asiguri că ai suficient fier în alimentație, pentru că acest element e mai greu de procurat doar din surse vegetale, arata Tracy Beckerman.

Sursele naturale de vitamina D, calciu și fier

Dar dacă vrei să iei aceste vitamine fără să apelezi la suplimente? Principalele surse naturale ale acestor elemente: vitamina D o obții din somon, ouă, iaurt, ciuperci și din expunerea la soare, cel puțin câte 15 minute pe zi. Calciul îl iei din iaurt, brânză, tofu și broccoli, iar fierul din carne roșie și crustacee, dar și din surse vegetale, precum fasolea, spanacul și din semințele de dovleac și de floarea soarelui.

Pe lângă aceste trei elemente vitale, trebuie să ai și un nivel bun de vitamina C. O poți procura din ardei iute, portocale, kale, căpșune și cartofi dulci.

Suplimente nutriționale pe care nu e bine să le iei fără rețetă

Ideal ar fi să-ți asiguri necesarul de nutrienți doar din alimentație. Dar oameni suntem, și să mănânci o varietate mare de produse sănătoase e mai ușor de zis decât de făcut, notează Well+Good. „Deși este indicat să încerci în fiecare zi să ai o dietă echilibrată, e o idee bună pentru femei să ia multivitamine în fiecare zi pentru a fi sigure că au consumul necesar de macro și micronutrienți”, explică Tracy Beckerman.

About the author

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial